Kunstmuseum aan zee Collecties van
de Vlaamse Gemeenschap
en
Stad Oostende

Neuigkeiten

Programma van huiskamerfestival Chambres d’O bekend

Twee dagen lang brengt Chambres d’O muziek, dans, theater, circus, comedy, literatuur en beeldende kunst naar de huiskamers van 44 Oostendse gezinnen. De zesde editie vindt plaats op zaterdag 25 en zondag 26 januari 2020.

 

De wintermaanden zijn soms wat donker en kil, net daarom zetten in Stad Oostende de culturele organisaties - De Grote Post, KAAP, kleinVerhaal, Mu.ZEE en TAZ (Theater Aan Zee) i.s.m. het kunstonderwijs Conservatorium aan Zee en de Kunstacademie aan Zee - hun schouders onder het gezellige huiskamerfestival Chambres d’O.

 

Tijdens dit unieke tweedaagse festival zijn er 49 voorstellingen te beleven, telkens in een intieme, huiselijke setting. Een honderdtal artiesten brengen dans, theater, circus, comedy, enz. voor zowel jong als oud.

Dit jaar zijn er 15 nieuwe huiskamers bijgekomen waardoor er zo’n 500 extra tickets beschikbaar zijn ten opzichte van de vorige editie. “De mensen die hun deuren openstellen zijn super enthousiast, sommigen doen al een paar edities mee, voor anderen is het hun vuurdoop. Ze vinden het niet alleen fijn dat ze hun vrienden en familie kunnen uitnodigen, maar ook andere mensen en artiesten” zegt Liv Laveyne, programmator cultuurcentrum De Grote Post.

Ook nieuw dit jaar is dat er voor het eerst een ‘open call’ werd georganiseerd, waardoor artiesten zo zichzelf konden inschrijven voor deelname. Er schreven … artiesten, waarvan er … geselecteerd werden.

 

Er wordt opnieuw een meetingpoint opgezet in de Kunstencampus aan Zee, Ieperstraat 35. Het publiek kan er terecht voor info en tickets maar ook een hapje en een drankje. Op zaterdagavond is er een gratis Café Chantant voor wie graag een deuntje zingt en daarna is er Le Grand Bal Populaire om de beentjes op los te gooien. Op zondag is er dan weer een gratis creatieve workshop voor kinderen (7-12 jaar), maar opgelet: plaatsen zijn beperkt dus je schrijft je best vooraf in.

 

Het volledige programma vind je op http://www.chambresdohuiskamerfestival.be/. Tickets zijn vanaf vrijdag 6 december (10u) te verkrijgen – zowel online en bij het UiTloket en Toerisme Oostende.Übersicht die neuigkeiten >>