Kunstmuseum aan zee Collecties van
de Vlaamse Gemeenschap
en
Stad Oostende

Events

Nacht vd Musea: STORM! OP ZEE: JOACHIM BADENHORST & FRIENDS

Nocturne De Zee

doorlopend tussen 18u en 21u, op verschillende locaties van De Zee


Naar aanleiding van de Nacht van de Musea & Galerijen kan je op zaterdagavond 7 februari ook de expo De Zee bezoeken. STORM! op zee is een exclusieve nocturne die kadert in het festival STORM! Centrale figuur van deze avond is rietblazer Joachim Badenhorst. Hij stelde een mooi programma samen met onverwachte en avontuurlijke klanken en kleuren.


Joachim Badenhorst solo

 

Joachim Badenhorst is een wereldvermaard klarinettist/saxofonist en één van de boeiendste figuren uit de internationale improvisatiescène. Hij heeft releases met grootheden als Han Bennink, John Butcher en Paul Lytton. Vorig jaar bracht hij twee fantastische uit (The jungle he told me en Forest//Mori) op zijn eigen label KLEIN. Een soloconcert van Joachim is altijd een ware belevenis.


CC De Grote Post, H. Serruyslaan 18a
Om 18u15, 19u15 en 20u15 (telkens performance van 25′)


Sheldon Siegel

 

Kunstenaar Gerard Herman tekent en schildert, hij geeft boeken uit (meestal in eigen beheer), treedt op als performer, heeft een eigen radioshow en maakt muziek. Met Gino Coomans (cello) en Erik Heestermans (percussie) vormt hij het straffe trio Sheldon Siegel. Ze brengen impro en free jazz, waarbij zowel poëzie als absurdisme nooit ver weg zijn.

Thermae Palace, Koning Boudewijnpromenade
Om 18u15, 19u15 en 20u15 (telkens performance van 25′)

 

Floris Vanhoof

 

Floris Vanhoof is een veelzijdig beeldend kunstenaar, filmmaker en elektronica muzikant. Sedert enkele jaren spitst hij zich toe op de kruisbestuiving tussen beeld en klank. Hij gebruikt hiervoor een zelfgebouwd instrumentarium en gemanipuleerde filmbeelden. Vanhoof trekt de hele wereld rond met zijn performances en bestormt tijdens De Nacht de tweede etage van Mu.Zee.


Mu.Zee, Romestraat 11
Om 18u15, 19u15 en 20u15 (telkens performance van 25′)STORM!

 

TICKETS

9,OO € (+ 1€ reservatiekost)

Online bestellen, klik hier.

07/02/2015, 18:00 - 22:00
Mu.zee
€10 individuele bezoeker