Kunstmuseum aan zee Collecties van
de Vlaamse Gemeenschap
en
Stad Oostende

Events

De Nacht van de Musea en de Galerijen

De tentoonstelling 'Het Vlot. Kunst is (niet) eenzaam' is de opvolger van 'De Zee - salut d'honneur Jan Hoet' en is een tentoonstelling, verspreid over maar liefst 22 locaties in Oostende. Het verhaal van de tentoonstelling start in Mu.ZEE, het kunstmuseum aan zee met een grondig onderzoek naar het Vlot van Medusa (1818) van Theodore Géricault en het utopische vlot van Jan Fabre Kunst is (niet) eenzaam (1986). Een onmiskenbaar verschil in tijd van 170 jaar, een compleet verschillende ontstaansgeschiedenis, maar de werken sluiten naadloos bij elkaar aan door hun verbeelding van de expeditie en de zoektocht van de kunstenaar. Curatoren Jan Fabre en Joanna De Vos selecteerden een 70-tal kunstenaars, zowel (inter)nationaal gevestigde waarden als jong talent.
We voorzien rondleidingen met gids voor de expo 'Het Vlot' om 19.00 en 20.30 uur. Inschrijven gewenst: info@muzee.be. Let op: je kunt tijdens 'De Nacht' 'Het Vlot' in Mu.ZEE en de Venetiaanse Gaanderijen gratis bezoeken. Voor de overige locaties dien je een toegangsticket te kopen.

MUZIEK CAZ | Russische (volks)muziek met onder andere Cossack Ride, het Wolgalied, Zwarte Ogen en nog meer verrassingen. Gebracht door het fluit- en piano-ensemble van het Conservatorium onder leiding van Etienne Honnay om 18.30, 19.30 en 20.30 uur.
De Nacht van de Musea en de Galerijen
17/02/2018, 14:00 - 22:00
Mu.zee
je kunt tijdens 'De Nacht' 'Het Vlot' in Mu.ZEE en de Venetiaanse Gaanderijen gratis bezoeken. Voor de overige locaties dien je een toegangsticket te kopen.