Kunstmuseum aan zee Collecties van
de Vlaamse Gemeenschap
en
Stad Oostende

Events

Film : Screening ‘I Watched the White Dogs of the Dawn

a film by Els Dietvorst
O.666
Hendrik Baelskaai 27, 8400 Oostende
Zondag 3 november 2019 om 15 u.
Gratis toegang‘Wintrum Frod’ is een duotentoonstelling met Orla Barry en Els Dietvorst in Mu.ZEE, Oostende en Permekemuseum, Jabbeke van 6 juli tot en met 3 november 2019. In 2011 begonnen kunstenaars Orla Barry en Els Dietvorst samen een schapenboerderij in Ierland en de artistieke weerslag daarvan is te vinden in beide musea.

Tijdens het slotweekend van ‘Wintrum Frod’ kan je ook elders in Oostende het werk van Els Dietvorst bekijken:

- Op zaterdag 2 november programmeert De Grote Post de monoloog ‘Memento Mori! !iroM otnemeM’ (tickets op www.degrotepost.be).
- Op zondag 3 november organiseren Mu.ZEE en kleinVerhaal een screening van de documentaire ‘I Watched the White Dogs of the Dawn’ bij O.666 (gratis toegang).

NL:

Klank. Een polyfonie van wind, brekende golven, gekrijs van meeuwen en ratelende schepen. De zee: een plek van herinneringen voor zij die haar overleven, een moeder die ons confronteert met de krachten van de natuur. Breed grijpend en circulerend. Onder haar horizon enkel duisternis, mysterie. De scheiding van lucht en water creëert een andere wereld. Waar andere regels en wetten gelden.

In Kilmore Quay telt enkel het perspectief van de vis. Generaties van vissers vingen er kreeften, oesters, makreel en kabeljauw. Ze geloofden dat hun werk een soort bidden was en vingen slechts genoeg om te overleven, om de zee te sparen. De tijden waren goed. Er was genoeg geld en genoeg werk – totdat de Europese visserijquota hun kust bereikten.

Tegen de achtergrond van een klein Iers vissersdorp filmt Els Dietvorst het tweede deel van haar triptiek over de mens-natuur-relatie en onze voedselketen.

Film : Screening ‘I Watched the White Dogs of the Dawn
03/11/2019, 15:00
O.666, Hendrik Baelskaai 27, 8400 Oostende
Gratis toegang