Kunstmuseum aan zee Collecties van
de Vlaamse Gemeenschap
en
Stad Oostende

Evenementen

Erfgoeddag 2017 | Zorg

 

Een hele dag lang kun je in heel Vlaanderen en Brussel terecht voor een fantastisch en veelzijdig erfgoedaanbod. Je gastheren zijn onder andere musea, archieven, erfgoedbibliotheken, heemkundige kringen, kerkfabrieken, socioculturele verenigingen, restauratoren en tal van andere deelnemers. Maar ook de brede zorgsector is dit jaar van de partij, denk maar aan OCMW’s, zieken-, rust- en verzorgingstehuizen, opvanghuizen,..
 
Met de hand op het hart: zij zullen hun uiterste best doen om je een dag lang - tussen 10 en 18 uur - in de watten te leggen. Een aantal organisaties laten hun activiteit ook langer duren. Uiteraard hopen ze op je terugkeer nà Erfgoeddag. Als dat geen fijne garantie is voor een vijfsterrendag! Bovendien zijn alle activiteiten gratis.
 

Mu.ZEE

Rondleiding in dialoog met James Ensor, Léon Spilliaert en hun tijdgenoten

Met deze rondleiding werpen we een trage blik op de kunstwerken van James Ensor en Léon Spilliaert. We houden het bij enkele werken die we tot in de diepte bekijken, onderzoeken en bespreken. Voor deze activiteit richten we ons ook op de ouderen uit onze samenleving, met extra aandacht voor toegankelijkheid en een duidelijke communicatie.

Rondleiding om 10.30, 14 en 16 uur

Geen reservatie verplicht

 

Permekemuseum

'Permeke in laagjes' is een kleine presentatie over de restauratie van het 'Zelfportret' van Constant Permeke.

 

Ensorhuis

Kleine brochure met uitleg over ‘Badrituelen te Oostende ten tijde van James Ensor’

Oostende ten tijde van James Ensor is voor haar bezoekers ook een kuuroord. Gasten komen niet enkel voor de ontspanning, maar ook om te genezen. Ze worden aangetrokken door de zogenaamde helende werking van zout zeewater. Een zeekuur wordt in die tijd beschouwd als een wondermiddel tegen zowat alles. Het zeewater wordt gebruikt in alle mogelijke vormen: warme en koude baden, stort- en regenbaden, zeewater als lavement… Ensor heeft er een heel grappige tekening van gemaakt: 'Baden te Oostende' verhaalt op een ludieke manier over deze typische badrituelen op de vooravond van de twintigste eeuw.

 

 

Erfgoeddag 2017 |  Zorg
23/04/2017, 10:00 - 18:00
Mu.zee