Jules Schmalzigaug en het kookboek van het futurisme ,

Artikelcode : 184045001

Jules Schmalzigaug en het kookboek van het futurisme wil een eerbetoon brengen aan het korte maar intense leven van deze Belgische futurist. In 2017 was het honderd jaar geleden dat Schmalzigaug het leven liet in Den Haag. Hij was de allereerste Belgische schilder die zich kon manifesteren in de kern van een internationale avant-gardestroming: het Italiaanse futurisme: zijn artistieke hoogtepunt bereikte hij in 1914!

Deze publicatie, verschenen naar aanleiding van de retrospectieve in Mu.ZEE, blikt terug op de korte, maar zeer krachtige futuristische periode die Schmalzigaug in Italië en later als vluchteling in Den Haag heeft doorgemaakt. Geënt op de artistieke inspiratie van de Italiaanse futuristen Filippo Tommaso Marinetti, Giacomo Balla, Umberto Boccioni, Carlo Carrà en Gino Severini, genoot zijn authentieke stijl veel respect: zij beschouwden hem als talentvolle zielsverwant en vriend.

Nederlands/Engels 

Fabio Benzi, Nathalie Fransen, Adriaan Gonnissen, Valerie Verhack, Maria Elena Versari, Bart Van den Bossche, Phillip Van den Bossche, 320p, Hard cover, uitgegeven door Mu.ZEE 

  49,00 Direct leverbaar