Mu.ZEE tussen 2 tentoonstellingen in...

-
Albert Baertsoen, Avond op de duin. Mariakerke aan zee, ca. 1892. Fotograaf : Michel Burez.
 

Ensor in de maak

Van 7 november tot en met 14 december 2023 zijn we in volle voorbereiding voor de tentoonstelling waarmee Mu.ZEE het Ensorjaar opent: Rose, rose, rose à mes yeux. James Ensor en het stilleven in België 1830-1930

Mu.ZEE blijft boeien met een nieuwe collectiepresentatie en een unieke Albert Baertsoen

De vaste collectie blijft toegankelijk, weliswaar in een gereduceerde opstelling.
Deze keer gooien we de traditionele opstelling overboord en brengen kunstwerken van verschillende contexten en tijdsgeesten samen. Ontdek de unieke artistieke standpunten van een vijftigtal kunstenaars in onze collectie.
Na de Anna Boch-tentoonstelling blikt Mu.ZEE met een nieuwe aanwinst vooruit naar het Ensor-jaar en de tentoonstelling Rose, rose, rose à mes yeux. De langdurige bruikleen Avond op de duin: Mariakerke aan zee (ca. 1892) door Albert Baertsoen, uit de collectie Fonds Orcona van de Koning Boudewijnstichting, wordt tussen 9 november en 14 december gepresenteerd tussen de werken van James Ensor. De schilderijen werpen elk een heel verschillende blik op het pittoreske vissersdorpje Mariakerke, dat tijdens de belle époque door stadsuitbreiding met afbraak bedreigd werd en een grote aantrekkingskracht kende bij pleinairisten.

Pay what you can

Gedurende deze hele periode kan u Mu.ZEE bezoeken aan het tarief van uw keuze. Vergemakkelijkt een lagere prijs uw bezoek? Kies dan zelf uw tarief.
Kan u zich een hogere ticketprijs veroorloven? Dan helpt u anderen om minder te betalen.

Boek je ticket via deze link 

Plan je bezoek

Openingsuren

Het museum is open van 10u tot 17u30.

Gesloten op maandag
, en op 25 december & 1 januari.

>> Wens je een rondleiding met een gids? Meer info hier.

Mu.ZEE

Romestraat 11
8400 Oostende T 00 32 (0)59 50 81 18
info@muzee.be
BE 0825383589
....