Kunstmuseum aan zee Collecties van
de Vlaamse Gemeenschap
en
Stad Oostende

Evenementen

Erfgoeddag in Mu.ZEE

Raoul Servais en de Servaisgrafie

De tovenaar van Oostende wordt hij genoemd. Raoul Servais is beeldend kunstenaar, ontwerper, tekenaar en bovenal filmmaker. Zijn oeuvre weerspiegelt een filmindustrie in evolutie, van knip- en plakwerk naar een digitale wereld. Raoul Servais is een autodidact in het filmmaken. Zijn allereerste camera was gemaakt van een sigarenkistje en meccano speelgoedonderdelen. Later ontwikkelde hij een eigen gepatenteerde techniek – de Servaisgrafie – om filmbeelden en animatie met elkaar te vermengen tot een surreële, schilderachtige sfeer.

Een rondleiding in de Raoul Servais museumvleugel, waarbij de gids dieper ingaat op het filmoeuvre van Raoul Servais en de techniek die hij hanteert.
Om 10.30 uur
Duur: 1,5 uur
Gratis

 

Door het oog van Ensor: de daken van Oostende

Hoe keek James Ensor naar de daken van Oostende en op welke manier verwerkte hij zijn visie in dit beroemde schilderij? Samen met een begeleider kijk je met nieuwe ogen naar het kunstwerk en ga je in dialoog met de groep. Daarna maak je een eigen creatie op de daken van Oostende, na een blik over de stad, doorheen de ramen van Mu.ZEE. Postfris op prentkaartformaat, met potlood geschetst of met de smartphone. Alles met één vraag in gedachten: ‘hoe inspirerend is James Ensor nog vandaag?’

Praktisch:
Om 14 uur en 16 uur
Duur: 1 uur
Gratis
 

Erfgoeddag in Mu.ZEE
28/04/2019
Mu.zee
Mu.ZEE gratis toegang tenzij de Ensor en Spilliaert museumvleugel