Kunstmuseum aan zee Collecties van
de Vlaamse Gemeenschap
en
Stad Oostende

Evenementen

TAZ Performance Spin, Spin, Scheherazade - Orla Barry

(volzet!)

Vrij 2/8 t/m zo 4/8
15u

Mu.ZEE
€ 13 - add € 14*   

80’
ENG gesproken

SPIN, SPIN, SCHEHERAZADE vertelt het verhaal van een kunstenaar die uit de stad wegtrekt om terug te keren naar haar geboortestreek, en daar herboren wordt als een ‘boer-kunstenaar’. Als toeschouwer passeer je in de tentoonstellingsruimte van Mu.ZEE bij verschillende haltes. Aan de hand van fictie, herinnering, memoires en orale geschiedenis creëert Orla Barry een humoristische en vurige monoloog, die ingaat op subtiele interacties met de wereld van de natuur, landbouw, mens en dier.

Na 16 jaar in Brussel gewoond te hebben keerde de Ierse Orla Barry terug naar haar geboorteland. Ze is er naast kunstenares ook schapenherder in het landelijke Wexford.
In haar recente werk kaart ze onze disconnectie met de natuur aan. Haar poëtische werk, waarin taal een cruciale rol inneemt, bestaat uit video’s, performances, foto’s.

*Met je ticket voor SPIN, SPIN, SCHEHERAZADE kan je op dezelfde dag ook gratis de duotentoonstelling Wintrum Frod van Orla Barry en Els Dietvorst in Mu.ZEE bezoeken, dit tussen 10u en 18u.

TEKST/REGIE: Orla Barry. UITVOERING: Einat Tuchman. ASSISTENTIE VORMGEVING: Tanad Williams, Lutèce Mauger. IN OPDRACHT VAN: Mu.ZEE, EVA International. GEFINANCIERD DOOR: Arts Council of Ireland, Culture Ireland. MET STEUN VAN: Kaaitheater.

TAZ Performance  Spin, Spin, Scheherazade - Orla Barry
03/08/2019
Mu.zee
Mu.ZEE
€ 13
add € 14*