Kunstmuseum aan zee Collecties van
de Vlaamse Gemeenschap
en
Stad Oostende

Volwassenen

 

Info en reservering
info@muzee.be
T +32 (0)59 24 21 91

Meer info over Het Vlot, klik hier


In groep

rondleiding
Wil je Mu.ZEE bezoeken met een groep? We bieden rondleidingen aan op maat van jouw groep in de vaste collectie en de tijdelijke tentoonstellingen.

Duur: 1,5 uur
Prijs: 70 euro per gids (max. 20 personen per gids)
Reserveren noodzakelijk (graag tot 10 dagen vooraf)

teambuilding voor bedrijven en lerarenteams
Zoek je naar een geschikte teamdag voor je bedrijf of lerarenteam? We werken er graag een uit op maat van jouw bedrijf. Onze gidsen beschikken over een ruime expertise, zodat we in onderling overleg een passende formule kunnen uitwerken. Waarom niet inzoomen op kunst of op een beeldende techniek om je team dichter bij elkaar te brengen? Ook een leerkracht wiskunde bijvoorbeeld kan verrassend mooie inzichten onthullen bij de bespreking van een kunstwerk. Leer je collega’s op een andere manier kennen!

Individueel

lezingen en cursussen
Mu.ZEE werkt samen met Amarant vzw voor het uitwerken van lezingen en cursussen rond moderne en hedendaagse kunst. De lezingen gaan door in het auditorium van Mu.ZEE op de derde verdieping (ook toegankelijk voor mensen met een fysieke beperking).


bezoekersgids
Bij elke tentoonstelling wordt er een bezoekersgids aangeboden met meer duiding bij de kunstwerken. Het wordt gratis aangeboden aan de kassa van Mu.ZEE.


Mu-zee-um 
Bij mu-zee-um vzw kunnen volwassenen allerlei kunst-technieken en kunstenaars leren kennen in een gevarieerd aanbod van workshops. Proeven, genieten en volop experimenteren van en met kunst en cultuur, dat is de bedoeling.
Meer informatie via www.mu-zee-um.be , info@mu-zee-um.be of 059/26.90.64
 


Het parfum van Oostende


Een digitiale stadswandeling met James Ensor als gids
Aan het woord is James Ensor. Schilder, muzikant en overtuigd Oostendenaar. In de stadswandeling ‘Het Parfum van Oostende’ neemt hij je mee door de straten van zijn stad. Wat hij je laat zien, is een ánder Oostende. Oostende in de voetsporen van kunstenaars Léon Spilliaert en Constant Permeke. Maar vooral: Oostende doorheen de ogen van Ensor zelf.
Je legt de wandeling af op je eigen tempo, aan de hand van een audiogids met beeldscherm en gps. Je wordt begeleidt door de stemmen van topacteurs Wim Opbrouck en Els Dottermans.

Te verkrijgen bij Toerisme Oostende vzw, Monacoplein 2, 8400 Oostende
7 euro per persoon

 

Mu.zee
Workshop voor gezinnen met Emmanuel Botalatala

Deze workshop werd jammergenoeg geannuleerd.  De kunstenaar kreeg geen visum om naar het buitenland te reizen. We hopen deze workshop alsnog op een latere datum te kunnen aanbieden. 

 

Kunstenaar Emmanuel Botalatala leert je schilderen met afval!

Heb je al eens goed gezien wat voor mooie schoenen, vodden, lepels en radio’s we allemaal weggooien? Is dat wel echt nodig? Botalatala zegt dat we alles kunnen verwerken tot kunst. Hij kijkt naar wat er om zich heen gebeurt in Kinshasa, de hoofdstad van Congo, en maakt er verhalen over met afval. Hij vindt het niet eerlijk dat er veel armoede is en wil ons laten dromen over hoe het beter kan. Hoe ziet de ideale stad of school eruit? Wat is het park van de toekomst? Kunnen we ervoor zorgen dat er minder afval is? Kan in de toekomst elk kind naar school en is er voor iedereen voldoende eten en drinken? Kom samen dromen met Botalatala en breng gerust een stukje afval mee dat jij wil hergebruiken.

(inschrijven vereist)
Inschrijven kan via de button "Inschrijven workshop" hierboven.