Kunstmuseum aan zee Collecties van
de Vlaamse Gemeenschap
en
Stad Oostende

Tentoonstelling

Jos de Gruyter & Harald Thys - Objecten Als Vrienden

De Belgische kunstenaars Jos de Gruyter (°Geel 1965) en Harald Thys (°Wilrijk 1966) zijn vanaf deze zomer te zien in Mu.ZEE met de tentoonstelling Objecten Als Vrienden.             
                
Jos de Gruyter en Harald Thys werken sinds het midden van de jaren 1980 samen.  Hun werk wordt gekenmerkt door een gevoel van burleske vrolijkheid en kinderlijke eenvoud met humoristische effecten: dwaasheid en traagheid overheersen. Nochtans is er een duister element aanwezig in hun oeuvre die paradoxale emoties en kritische reflecties  op de positie van de kunstenaar uit de 21e eeuw bloot legt. 

Objecten Als Vrienden brengt 300 fotowerken waar beide kunstenaars inzage geven in hun artistieke positie binnen het hedendaagse kunstlandschap. Mu.ZEE heeft de tentoonstelling als geheel aangekocht voor de collectie en toont de foto’s samen met een publicatie voor de eerste keer in België.
Deze tentoonstelling is het resultaat van een samenwerking tussen  de Kestnergesellschaft in Hannover, de Culturgest in Porto en Mu.ZEE.Overzicht voorbije tentoonstellingen »

07/07/2012 - 07/10/2012
€7 individueel
€5 55+, groepen (≥15 pp)
€1 13-26jaar
Gratis tot 12 jaar
Gids : €60