Kunstmuseum aan zee Collecties van
de Vlaamse Gemeenschap
en
Stad Oostende

Tentoonstelling

Wendy Morris - This, of course, is a work of the imagination

In 1917 vaart de SS Mendi het Engelse kanaal over richting Frankrijk met zwarte Zuid-Afrikaanse legertroepen aan boord. Het schip komt in aanvaring en zinkt. Meer dan 600 man verdrinkt en niemand biedt hulp. De scheepsramp zakt weg in het strijdgewoel van de Grote Oorlog die gaande is.

 

In de tentoonstelling wordt het verhaal van de SS Mendi als pars pro toto ingezet. Het staat voor een veel groter verhaal dat het publiek meevoert naar een complexe Zuid-Afrikaanse segregatiegeschiedenis, een verhaal dat ook de koloniale Westerse houding ten aanzien van het Afrikaanse continent tijdens de Eerste Wereldoorlog niet onberoerd laat. Honderd jaar later blikt Wendy Morris terug in een tentoonstelling waarin geanimeerde film, video en poëzie samen de grens tussen verleden en heden, tussen mythe en realiteit aftasten. Het scheepsdrama van honderd jaar geleden is niet langer zichtbaar in het landschap. De verbeelding biedt soelaas. This, of course, is a work of the imagination.Overzicht voorbije tentoonstellingen »

09/09/2017 - 07/01/2018
€10 individueel – midweek (di-do), groepen vanaf 15 pp
€16 individueel – weekend (vrij-zo / vakantieperiodes )
€1 13-26 jaar
Gratis kinderen tot 12 jaar

Opmerking

Dit ticket geeft u toegang tot alle locaties van Het Vlot + alle tentoonstellingen in Mu.ZEE met uitzondering van de Ensor en Spilliaert museumvleugel (+ 4,00€ pp)
Bezoekers met de trein die een B-Dagtrip ticket hebben aangekocht dienen eerst hun ticket in te wisselen in Mu.ZEE (is niet mogelijk op een andere locatie)

GROEPEN

Kostprijs rondleiding met gids voor groepen in Mu.ZEE : 70 euro + toegangsprijs
Kostprijs rondleiding met gids voor groepen in de buitenlocaties Het Vlot : 90 euro + toegangsprijs