Kunstmuseum aan zee Collecties van
de Vlaamse Gemeenschap
en
Stad Oostende

Fiets- en wandelroutes Permeke

 

Permeke achterna te voet, met de fiets of per auto 


Beleef een onvergetelijk dagje in het Brugse ommeland en combineer uw bezoek aan de tentoonstelling Roger Raveel ontmoet Constant Permeke met een begeleide wandeltocht, een fietstocht of autotocht in het Brugse ommeland!

Het Permekepad is een wandelroute van ongeveer 15 km lag.  U bent niet verplicht een volledige wandeling af te leggen. U kan ook kiezen voor twee kleinere wandellussen: eentje van 5 km of eentje van 10 km.  Deze route draagt de voetsporen uit het verleden van 3 bijzondere figuren: kunstenaar Constant Permeke,  Permeke, hovenier Pieter De Rudder en de adellijke familie du Bus de Gisignies.
Vertrekpunt gemeentehuis te Jabbeke.
Gids:€40
Reserveren gebeurt via Dienst Toerisme, gemeente Jabbeke: 050.810.208 of 050.810.211

Permeke achterna is een lusvormige fietsroute van ca. 27 km. Start en eindpunt Permekemuseum via Zerkegem, Varsenare, Stalhille en Jabbeke.  Een stafkaart is uw gids en u fietst deze route af op eigen ritme.
Stafkaart:€1.  Te verkrijgen Dienst Toerisme, gemeente Jabbeke

De Permeke autoroute

Deze autoroute van 72 km, op eigen houtje af te leggen, lang laat je kennismaken met het vlakke polderlandschap en de streek tussen Brugge, Oostende en Zeebrugge.  De regio is bijzonder rijk aan cultuurhistorisch erfgoed en waardevolle landschappen. De route brengt een hommage aan Constant Permeke, grootmeester van het Vlaamse Expressionisme.  De twee grote thema’s die in zijn werk altijd terugkeren: ‘de vissers en de zee’ en ‘de boer en de aarde’ zijn ook het decor van deze autoroute. Vanuit het Permekemuseum gaat het naar de kleine dorpjes Snellegem, Zerkegem en Ettelgem en het historische Oudenburg.  Voorts gaat het naar de kust, die gevolgd wordt van De Haan tot Blankenberge. Op de terugweg staan de polderdorpjes Lissewege, Zuienkerke en Houtave centraal.  Je ziet tal van leuke en gezellige dorpjes en andere bezienswaardigheden langs deze route.

De routebrochure met tekst en uitleg is ondermeer te verkrijgen bij Westtoer, info@westtoer.be , Koning Albert I-laan 120, 8200 Brugge voor de prijs van € 3.

Holderdebolder doorheen veld en polder

Geleide fietstocht langs de verschillende deelgemeenten van Jabbeke onder leiding van een gids.  De fietstocht met ontelbare haltes op verrassende plekjes, schilderachtige vergezichten en merkwaardige constructies… neemt een hele dag in beslag.  Deze fietstocht is mogelijk elke woensdag in juli en augustus. Inschrijven gebeurt via Dienst toerisme Jabbeke 050 810 205.
€25 per persoon ( inbegrepen lunch)