Kunstmuseum aan zee Collecties van
de Vlaamse Gemeenschap
en
Stad Oostende

Kunstvaarders vzw

Kunstvaarders vzw bundelt de krachten van vier culturele actoren, actief in de stad Oostende: het kunstmuseum Mu.ZEE, het kunstencentrum Vrijstaat O., het cultuurcentrum De Grote Post en het kunstenfestival TAZ (Theater aan Zee).

 

Oostende, dat is de zee, vrije tijd, toeristische activiteiten, lekkere restaurants, fijne hotels, maar voornamelijk ook een stad waar drie culturele actoren reeds verschillende jaren werken aan kwalitatieve en kunstvolle projecten: festival Theater aan Zee, kunstencentrum Vrijstaat O. en Mu.ZEE hebben de handen in elkaar geslagen en liggen aan de basis van Kunstvaarders vzw! De organisatie wil haar steentje bijdragen om de badplaats cultureel op de kaart te plaatsten.

Theater aan Zee telt telkens meer dan 100 producties of 350 voorstellingen.  Vrijstaat O. is het kunstencentrum dat het ganse jaar door uitzonderlijke activiteiten, in diverse kunstdisciplines, organiseert op één van de mooiste locaties in Oostende, de droge Coo op de dijk. Mu.ZEE tenslotte overkoepelt de collectie van hedendaagse kunst en de Provincie West-Vlaanderen en de stad Oostende en schittert met tijdelijke tentoonstellingen en presentaties van de vaste collectie.  

De bedoeling is om bedrijven de mogelijkheid te bieden om op jaarbasis sponsor te worden van het diverse culturele leven in de stad Oostende.  De samenwerking tussen deze verschillende Oostendse organisaties zorgt ervoor dat een sponsor zich niet met een discipline verbindt, noch met een vast tijdstip, maar een crossover kan vormen met verschillende kunsten. 

Kunstvaarders vzw is een uniek concept dat het mogelijk maakt om kwalitatieve, interdisciplinaire en langdurige sponsorreturns aan te bieden aan wie van Oostende houdt.   

 

Voor alle informatie kan u terecht bij  


Joseph De Wolf, Voorzitter
Joseph.de.wolfattelenet.be
Kunstvaarders vzw
Kan.Dr. L.Colensstr 1
8400  Oostende