Rondleidingen

Algemene Rondleiding

Ben je op zoek naar inspiratie voor een uitstap met je bedrijf?

Mu.ZEE voorziet rondleidingen op maat van je groep. Of je nu een kunstkenner bent of niet, een rondleiding zorgt altijd voor een verfrissend perspectief. De gids biedt ruimte voor gesprek en beleving en ondersteunt je bij het kijken naar moderne en hedendaagse kunst.

Je kan kennismaken met een of meerdere tentoonstellingen en collectiepresentaties.

Duur: 1,5 uur
Kostprijs: 70 euro/ gids + toegangsprijs
Aantal: max. 25 personen/ gids
Talen: Nederlands, Frans, Engels, Duits

Boeken

Met open blik

Interactieve rondleiding in gesprek.

Deze rondleiding is geïnspireerd op de methode ‘Visual Thinking Strategies’.

Samen met de je groep bekijk en bespreek je enkele kunstenwerken met open blik. De gids is vooral moderator. Hij of zij stelt vragen, koppelt terug wat er gezegd wordt en vraagt door. Er is nooit een fout antwoord, want de basisvraag is wat er te zien is. Wat iemand ziet in een kunstwerk verschilt sterk van persoon tot persoon. Je kijkt met je eigen referentiekader en met je eigen ervaringen. Misschien pas je je idee aan wanneer je de visie van een ander hoort? Of bouw je verder op wat een ander vertelt? Samen haal je veel meer uit een kunstwerk dan je alleen zou doen!

De methode is geïnspireerd op Visual Thinking Strategies, ontwikkeld door het MoMA in New York. Omdat bezoekers weinig onthouden van een rondleiding wanneer de informatie onvoldoende aansluit bij hun leefwereld, wordt bij deze methode vertrokken van de inbreng van de bezoeker, niet van de kennis van de gids. Iedereen, ongeacht opleiding en culturele achtergrond kan hieraan deelnemen, er is geen achtergrondkennis vereist. Door te benoemen wat je ziet, ga je scherper kijken. Door het vernemen van verschillende visies, verbreed je je blik.

Duur: 1,5 uur
Kostprijs: 70 euro/ gids + toegangsprijs
Aantal: max. 25 personen/ gids
Talen: Nederlands (Frans, Engels en Duits op aanvraag)

Boeken