Enter #8: Emmanuel van der Auwera - Blue Water White Death

-
Locatie: Mu.ZEE

Comitee Mu.ZEE 2.0 stelt voor 

ENTER #8: Emmanuel van der Auwera - Blue Water White Death

Gezichtsherkenning, eyetracking en ontlede lcd-schermen. Het zijn maar enkele van de vele tools die Emmanuel Van der Auwera gebruikt om de verschillende lagen van perceptie te ontdekken in een onderzoek naar performatief geweld dat verborgen ligt in het medialandschap. Van trends bij tieners tot de pijn en het verdriet door wereldterrorisme … "Blue Water White Death" verwelkomt je op een plek waar de media die jij bekijkt, jou ook in de gaten houden terwijl de internetmythe uitgroeit tot een obsessieve realiteit. In de tentoonstelling kom je werken tegen zoals videobeeldhouwwerken, fragmenten van de serie ‘Memento’ en de derde en laatste film van een trilogie (‘Certain Amount of Clarity’, ‘Central Alberta’, ‘Missing Eyes’)

Via films, videobeeldhouwwerken, conceptuele projecten en installaties ontrafelt Van der Auwera de simulatie en vormgeving van boodschappen door conceptuele en vormelijke filters bij de productie, uitzending en verwerking van beelden te onderzoeken. Hij studeerde in Frankrijk aan de École Supérieure d’Art in
Clermont-Ferrand (2005-2008) en aan Le Fresnoy: Studio national des arts contemporains (2008-2010).  Hij deed een residentie in Wiels, is laureaat van een post-academische opleiding aan het Hoger Instituut voor Schone Kunsten (HISK) in Gent (2014-2015) en ontving de Langui Award van de Young Belgian Art Prize. In 2019 opent Van der Auwera zijn eerste solotentoonstelling in de Verenigde Staten in het Dallas Contemporary-museum (de curator is Justine Ludwig). Emmanuel Van der Auwera (1982°, België) woont en werkt in Brussel en wordt vertegenwoordigd door Harlan Levey Projects.