Honoré d'O - Holy Molecule

-
Locatie: Mu.ZEE

Honoré δ’O blikt in deze tentoonstelling terug op een oeuvre dat hij sinds midden jaren 80 heeft opgebouwd. In ‘Holy Molecule’ wordt een aantal sleutelwerken uit het rijke oeuvre van de kunstenaar gelicht. Daarvoor maakt hij gebruik van eigentijdse   industriële materialen - piepschuim, pvc, watten, plastic, stofmaskers en knikkers - die vormgeven aan een niet-aflatende gedachtestroom.

Een piepschuimen parel bestaat voor 98% uit lucht en isoleert als de beste. Het materiaal is puur, zuiver wit, anoniem en duurzaam want perfect recycleerbaar. Kortom, piepschuim heeft allesbehalve artistieke kwaliteiten. Voor Honoré δ’O is het de antimaterie bij uitstek. Het stelt hem in staat om met materie toch iets niet-materieels uit te drukken. De steriele, bijna ondraaglijke lichtheid van de materie opent een nieuwe wereld, waarin het denken getriggerd wordt. 

Wat ons dagelijks omringt en al te vaak onzichtbaar blijft, transformeert deze kunstenaar tot wonderbaarlijke kunstobjecten die deel uitmaken van een ruimtelijk en groter verhaal. In deze tentoonstelling voert hij tal van scheppingsverhalen op, die ons leiden naar de essentie van de creatie. Met ‘Holy Molecule’ creëert Honoré δ’O een vrijplaats voor het denken, een plek waar kunst en documenten versmelten met woorden, begrippen, gedachten en zinnen. Deze tentoonstelling beschrijft een volledige cyclus, een loopbaan, een carrière, een orgaan van groei, bloei en vergankelijkheid, een weefsel van verbanden van een uniek kunstenaar die de toeschouwer steeds meeneemt in zijn verhaal. 

ism Galerij Kristof De Clercq