Joe Scanlan. Nesting Bookcases.

-
Locatie: Mu.ZEE

9 ADRESSEN : Christinastraat 112; Plantenstraat 65; Sportstraat 16; Graaf de Smet de Naeyerlaan 21, Koningsstraat 64 (Whiskycafé ‘The Green Man’); Derbylaan 7bis; Muscarstraat 10; Stuiverstraat 7; Frans Musinstraat 46 (klik hier om deze adressen op kaart te zien)

In 1986 trad Jan Hoet buiten de muren van het museum door gastgezinnen uit te nodigen hun privéwoning open te stellen als tentoonstellingslocatie. “Chambres d’Amis” werden plekken voor ontmoeting en uitwisseling van ideeën en overtuigingen over het leven, over kunst.

In samenwerking met Amerikaans kunstenaar Joe Scanlan stellen Mu.ZEE en DE ZEE voor een derde en laatste maal de ‘Nesting Bookcases’ voor: een participatieproject dat een brug slaat tussen het museum en de inwoners van de stad.

 

Oostendse gastheren of -dames werden uitgenodigd om gedurende een periode van zes maanden één van de twaalf beschikbare ‘Nesting Bookcases’ uit te lenen en deze een plaats te geven in hun huis. De bedoeling is dat het kunstwerk - bestaande uit een rek van vijf schappen - deel wordt van de dagelijkse routines. De ‘Bookcase’ kan dienst doen als tijdelijke toevoeging in het interieur maar tegelijk nodigt het ook uit om objecten te verzamelen en er op uit te stallen, kostbare herinneringen die refereren aan de zee.

Op het kaartje aan de achterzijde vindt u alle adressen terug van de plekken waar de ‘Nesting Bookcases’ tijdelijk staan opgesteld. Nieuwsgierig? Breng zeker een bezoekje tijdens het weekend van 4 en 5 april; de gastheren en -dames verwachten u met open armen, en vertellen graag hun verhaal.