Joe Scanlan Part II - Truffle finds Pig

-
Locatie: Mu.ZEE

Deel I: Object lesson toont nog tot 7 oktober in de museumlobby 19 Nesting Bookcases (1990-nu) - een nieuwe aanwinst van het museum.
De Nesting Bookcase is Scanlans stempel op de hedendaagse kunst: het is een voorwerp, een boekenrek, dat zowel interessant is om te aanschouwen als om in de praktijk te gebruiken. Het bestaat uit een rechthoekig vak met vier onafhankelijke schappen, het ene iets kleiner dan het volgende zodat ze zich in elkaar “nestelen”, schuiven. Staan ze opgestapeld, dan dient de riem als een structureel treksnoer om het geheel te stabiliseren. Bij Mu.ZEE worden de twee hoofdfuncties van de Nesting Bookcase - in rust of beweging - weerspiegeld door de twee instellingen - het museum en de stad - die betrokken zijn bij de tentoonstelling. De tentoonstelling biedt de primeur dat dit design in productie is gegaan; Mu.ZEE was de stimulerende kracht achter deze belangrijke democratische stap. 

Tijdens deel II: Truffle finds Pig kunnen uitsluitend de inwoners van Oostende de Nesting Bookcases van het museum lenen om ze thuis of in bedrijven over heel de stad een plaatsje te geven. Dit kan voor een maand, meerdere maanden tot zelf een jaar!  Het museum wordt letterlijk naar buiten gebracht! Benieuwd naar het waarom om een kunstwerk van Joe Scanlan in je huis binnen te laten?  Via interviews, die gepubliceerd worden in de locale krant, de Zeewacht, kan iedereen hier over lezen.