Meesteres van de horizont - Anne-Mie Van Kerckhoven

-
Locatie: Mu.ZEE

Mu.ZEE presenteert vanaf 18 februari een solo tentoonstelling van de Belgische kunstenares Anne-Mie Van Kerckhoven (°1951). Zij is niet alleen een schilder, een tekenaar een performer, maar ze heeft de afgelopen dertig jaar een omvangrijk multimediaal oeuvre samengesteld..

Meesteres van de horizont is een coproductie tussen de Renaissance Society in Chicago en Mu.ZEE. Anne-Mie Van Anne-Mie Van Kerckhoven heeft vier nieuwe series werken als uitgangspunt genomen voor deze  solotentoonstelling. Videoanimatie, computer gegenereerde prints en een groot aantal tekeningen worden aangevuld met representatieve werken uit haar omvangrijke oeuvre, aangebracht in een door de kunstenares zelf ontworpen unieke tentoonstellingsarchitectuur gericht op de horizonlijn van de Noordzee!    
       
Meesteres van de horizont vertrekt van de kerngedachte dat de zucht naar oneindigheid en de afkeer ervoor leiden tot melancholie die uiteindelijk omslaat in een festijn van utopische gedachten. Maar door deze overdaad verzwakt de menselijke geest die zich probeert in stand te houden via luxe, nepervaringen en perversie. De horizont, die perspectief biedt, is uiteindelijk het redmiddel die de geest bevrijdt van dwang!  De publicatie bij de tentoonstelling, werd uitgegeven door Lannoo.