Collectie

 Klik hier om de collectie van Mu.ZEE te bekijken 

Mu.ZEE biedt aan de hand van een museumcollectie bestaande uit 8000 kunstwerken een overzicht van de Belgische beeldende kunst van 1860 tot vandaag. Deze collectie bouwt voort op de collecties van de stad Oostende en de provincie West-Vlaanderen, vandaag Vlaamse Gemeenschap, die Mu.ZEE vzw beheert sinds 2008.
Kunstenaars als James Ensor, Léon Spilliaert en Constant Permeke zijn goed vertegenwoordigd. Daarnaast zijn er belangrijke deelcollecties van interbellumkunstenaars, ensembles van kunstenaars werkzaam na Wereldoorlog II en vanaf de jaren 1980 en 1990. Dankzij een actief aankoop- en schenkingsbeleid kon Mu.ZEE kunstwerken van hedendaagse kunstenaars verwerven.

In het museum kan je kennismaken met een steeds wisselende collectiepresentatie met een diversiteit aan werken. Grasduin hier online verder doorheen de kunstwerken. Stap voor stap verschijnen selecties op deze webpagina. 
Verder kan je er de resultaten van drie door Vlaanderen gesubsidieerde projecten doorzoeken:
Een selectie die volgt uit een collectiewaarderingstraject (2018-2019): een denkoefening over het belang van de collectie en de manier waarop de verschillende kunstwerken waardevol zijn voor het museum.
Door de inhaalbeweging digitale collectieregistratie (2020) staan de kunstwerken van James Ensor, Léon Spilliaert, Constant Permeke en tijdgenoten online. Deze laten je kennismaken met het Oostende van eind negentiende en begin twintigste eeuw en tonen het belang aan van deze oeuvres in de collectie van Mu.ZEE.
In een tweede inhaalbeweging (2022-2023) kwam de registratie van de kunstwerken op papier aan bod. Meer dan de helft van de collectie bestaat uit werken op papier, een deel hiervan is hier terug te vinden.

Ontdek onze collectie ook op: 

Klik hier naar het online platform van Erfgoedinzicht.

https://vlaamsekunstcollectie.be/collectie

https://vlaamsekunstcollectie.be/ontdek-de-collecties

https://vlaamsekunstcollectie.be/ontdek-de-collecties/james-ensor

https://vlaamsekunstcollectie.be/ontdek-de-collecties/abstract-modernisme

 

....