De zaaier blauw sleutelhanger

Artikelcode : 2010003368

Sleutelhanger “De Zaaier”

Een project i.s.m. de Vives University of Applied Sciences / Maaklab, Kortrijk

Steun ons om het beeldhouwwerk ‘De zaaier’ terug te brengen naar de prachtige tuin van het Permekemuseum. Koop deze unieke sleutelhanger met een kleine replica van het hoofd van ‘De Zaaier’. Jouw genereuze bijdrage maakt het mogelijk om samen het schijnbaar onmogelijke te verwezenlijken!

Met de renovatie van het Permekemuseum, drie jaar terug, startte het onderzoek naar  de beeldhouwtechnieken van  Constant Permeke.  Het is algemeen geweten dat Permeke op latere leeftijd begon te experimenteren met de kunst van het beeldhouwen. Hij gebruikte diverse materialen, zoals klei, gips, brons en kunststeen. Fascinerend genoeg maakte Permeke van sommige beelden meerdere versies, waardoor er diverse unieke exemplaren bewaard zijn gebleven.

De aanloop van dit onderzoeksproject werd genomen in 2009, toen het Permekemuseum besloot om het iconische beeld 'De Zaaier' zorgvuldig in te pakken en te verplaatsen naar de kelder van het museum. Dit kunststenen kunstwerk had ooit een ereplaats in Permekes eigen tuin, maar decennia later werd het ernstig beschadigd door roestvorming in het interne frame. Hierdoor is het beeld, zelfs na restauratie, niet langer geschikt om buiten te staan. Daarom hebben we nu gekozen voor de creatie van een prachtige replica in de tuin. Maar voordat we dit kunnen doen, dienden we de geschiedenis van het beeld grondig te onderzoeken, alle verschillende versies in kaart te brengen en de werkwijze van deze uitzonderlijke kunstenaar te begrijpen. Binnenkort zullen we de beste methode bepalen om een getrouwe reproductie te maken. Bieden moderne 3D-technologieën wellicht de perfecte oplossing?

Help jij mee dit te verwezenlijken? Koop dan vandaag nog een sleutelhanger…

Mu.ZEE en Permekemuseum danken jou!

  10,00 Direct leverbaar