Ada Van Hoorebeke

-
Ada Van Hoorebeke
 

Rose Family Factory (2020-2023) van Ada Van Hoorebeke verandert bladeren in kleurstof en bessen in confituur. De installatie lijkt op een batikatelier versmolten met een confituurfabriek. Textiel wordt geverfd met bladeren van struiken die behoren tot de rozenfamilie (Rosaceae). De bessen van die struiken – braambes, aardbei en framboos – worden gebruikt om confituur te maken.

Rose Family Factory werd in 2021 door de Vlaamse Gemeenschap aangekocht. De installatie wordt door Mu.ZEE beheerd en is tot en met 1 oktober 2023 te zien in het museum, als deel van de collectiepresentatie.

Tijdens deze tentoonstellingsperiode nodigen we de bezoeker uit om verse braambladeren te verzamelen en zelfgemaakte confituur naar het museum te brengen. Wie confituur binnenbrengt, labelt dit potje best met de naam van de maker en de verwerkte vruchten. De lokaal geplukte braambladeren zullen worden gebruikt om verfstof te maken voor een performative activatie op 10 juni, 15-16h.

Tijdens verschillende batiksessies op 3 en 4 augustus 2023 zullen alle confituurpotjes voorzien worden van een RFF label én een gebatikt deksel krijgen. Vanaf 2 oktober kunnen de eigenaars hun tot kunstwerk verheven confituurpotje terug komen ophalen.

  • Ontdek meer over het werk van Ada Van Hoorebeke via deze link.
  • En reserveer uw plaats voor de batiksessies in onze agenda, klik hier.
....