Bibliotheek

Mu.ZEE bibliotheek: maatregelen COVID-19

Bijzondere maatregelen : het dragen van een mondmasker is verplicht. Bekijk hier onze COVID-19 maatregelen.

Zoek je informatie over een werk dat je hebt gezien tijdens jouw bezoek aan Mu.ZEE?
Wil je wat meer achtergrondinformatie bij een tentoonstelling?
Of ben je geïnteresseerd in kunst en kunstpublicaties zonder meer?

Op de derde en tevens hoogste verdieping van het museum, met zicht op de daken van Oostende, kan je terecht in de leeszaal van Mu.ZEE bibliotheek, waar je kan snuisteren in 75 actuele kunsttijdschriften uit binnen- en buitenland, nieuwe aanwinsten en eigen publicaties.

Mu.ZEE bibliotheek is in eerste plaats een wetenschappelijke bibliotheek waarbij de collectie inhoudelijk aansluit bij de werking van Mu.ZEE. Je vindt er informatie over Belgische en internationale kunst van de 19de, 20ste en 21ste eeuw.

De bibliotheekcollectie omvat ruim 1000 tijdschrifttitels en 30.000 boektitels waaronder kunstenaarsmonografieën, vakliteratuur, naslagwerken en tentoonstellingscatalogi. Uitgebreide documentatie over kunstenaars in de vorm van kunstenaarsmappen vult de collectie aan. Daarnaast beschikt Mu.ZEE bibliotheek ook over speciale collecties die zo waardevol zijn dat zij als afzonderlijke collectie-onderdelen worden bewaard: fonds Constant Permeke, fonds Wout Hoeboer, fonds Etienne Elias, archief Robert L. Delevoy en een verzameling kunstenaarspublicaties.

De collectie is voorlopig nog niet online ontsloten, maar daar zijn we volop mee bezig. In de toekomst kan je de online catalogus hier raadplegen.

Praktische info

Openingsuren

De bibliotheek is vrij te bezoeken op
dinsdag van 10 – 13 uur 
donderdag van 10 – 13 uur
op andere weekdagen is de bib te bezoeken op afspraak
Gesloten op zaterdag, zon- en feestdagen

Faciliteiten

Leeszaal voor 15 personen
Gratis wifi
Mogelijkheid tot printen, kopiëren of scannen

Toegang

Mu.ZEE bibliotheek staat zowel ten dienste van de interne medewerkers als van het ruimere publiek, zoals museumbezoekers, kunstenaars, gidsen, studenten, docenten, wetenschappelijke onderzoekers,…

Tijdens de openingsuren van de bibliotheek kunnen de lopende tijdschriften en de publicaties in de leeszaal vrij geraadpleegd worden. Publicatie uit de bibliotheekdepots en uit de speciale collecties moeten aangevraagd worden.
Er worden geen werken uitgeleend.

De leeszaal is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Contact

bib@muzee.be

059 56 45 93