Meet Anna Boch & the artists

Mu.ZEE viert de grote Anna Boch tentoonstelling samen met sterke vrouwen uit de kunst- en verzamelwereld

175 jaar na haar geboorte brengt Mu.ZEE Oostende een eerbetoon aan kunstenares Anna Boch.

“Anna Boch, een impressionistische reis” zoomt in op Anna Boch als kunstenaar, filantroop, verzamelaar en als vrouw aan het einde van de negentiende eeuw in België. Hiermee neemt Mu.ZEE het voortouw in de (inter)nationale tendens van musea om meer vrouwelijke kunstenaars en verzamelaars in de spotlights te zetten.

Mu.ZEE sprak drie inspirerende en vrouwelijke kunstenaars/verzamelaars aan als ambassadrices van de tentoonstelling: Joëlle Dubois, Nadia Naveau en Marie Cloquet. Samen met hen en Generation WOW lanceert Mu.ZEE de digitale campagne "Meet Anna Boch & the artists”. Net zoals Anna Boch zijn zij niet alleen kunstenaars maar ook fervente verzamelaars. In de campagne geven ze elk een sterke kijk op het heden en het verleden geïnspireerd door het levensverhaal van Anna Boch.

Het startshot voor de campagne “Meet Anna Boch & the artists” wordt op 12 juni gegeven tijdens de ‘Create & Elevate’ conference van Generation WOW in Kursaal Oostende. De digitale campagne loopt van 1 juni tot aan het einde van de tentoonstelling. Wil je hier niets van missen, volg ons dan op Instagram & Facebook.

Meer over Generation WOW

 

Meet the artists

Joëlle Dubois

Joëlle Dubois (1990, woont en werkt in Gent) interpreteert de enorme impact van sociale media en smartphones in haar werk en brengt deze thematiek op een komische, ironische en toch kleurrijke manier. Joëlle schildert en tekent haar observaties in afbeeldingen van harige, obese vrouwen en mannen. Ze benadrukt haar eigen sterke rol hiermee als zelfstandige en geëmancipeerde vrouw en artieste.
Joëlle Dubois wordt vertegenwoordigd door Keteleer Gallery (België) en Thomas Rehbein Galerie (Duitsland).

 

Nadia Naveau

Nadia Naveau (1975, woont en werkt in Antwerpen en Saint-Bonnet-Trançais) is een beeldhouwer die experimenteert met vormen, materialen en kleurgebruik. Ze haalt inspiratie uit verschillende contexten – van de oudheid tot vandaag en zowel uit de kunstgeschiedenis als uit massamedia – en kneedt die samen tot een vreemde, eigenzinnige iconografie.
Nadia Naveau wordt vertegenwoordigd door Base-Alpha Gallery (België) en Galeria Fermay (Spanje).

Marie Cloquet

Marie Cloquet (1976, woont en werkt in Gent) koestert een fundamentele fascinatie voor het elementaire en de essentiële uitrusting van een menselijk bestaan. Ze grijpt restanten of overschot aan om een condition humaine in kaart te brengen. Haar beelden zijn collages van hybride landschappen, zowel reëel als illusionistisch.
Marie Cloquet wordt vertegenwoordigd door Annie Gentils Gallery (België), Jason Haam Gallery (Korea) en Galeria Hilario Galguera (Mexico).

 

Anna Boch

Anna Boch (1848 – 1936) wordt geboren in een erg welgesteld milieu, dat openstaat voor kunst en muziek, twee disciplines die destijds populair waren bij gegoede families.

Anna Boch genoot internationale waardering. Ze was een groot muziekliefhebber en ze verzamelde werk van o.a. Paul Gauguin, Vincent van Gogh en Paul Signac – en had een neus voor jong talent. Net zoals bij haar Franse collega-kunstenaars voor wie ze een grote bewondering had, nemen in haar oeuvre zeelandschappen, de natuur en reizen een belangrijke plaats in. Ook de Noordzee als onderwerp verschijnt in haar oeuvre: de Belgische kust en vooral Oostende, de stad van James Ensor waren haar niet vreemd: James Ensor, van wie ze onder meer een sleutelwerk La Musique russe verwierf, lag haar nauw aan het hart.