Te ontdekken

LOGO-MUZEE-2021-blauw-
Mu.ZEE
Te ontdekken

De Collectie

De Mu.ZEE-collectie is niet rechtlijnig ontstaan, maar sinds 2008 historisch gegroeid uit verschillende collecties. Ze omvat de collecties van de stad Oostende (het vroegere MSK Oostende) en van de provincie West-Vlaanderen (het vroegere PMMK), vandaag van de Vlaamse Gemeenschap.


De Mu.ZEE collectie bevat meer dan 8000 werken en reist langs verschillende tijdsperiodes en stijlen, met België als rode draad. Ze bevat werken met internationale allure, van Oostendse vertrouwelingen als Ensor, Spilliaert en Permeke tot gangmakers als Frits Van den Berghe, Roger Raveel, Raoul De Keyser en minder bekende maar sterke kunstenaars als Marthe Wéry, Jacques Verduyn, Walter Swennen. Soms volgde Mu.ZEE één ...

Lees meer
Mu.ZEE
Te ontdekken

Pay what you want

-

Vanaf 16 april is het museum maar gedeeltelijk toegankelijk wegens de afbouw van de Ensor -tentoonstelling en opbouw van de nieuwe collectiepresentaties.
Gedurende deze hele periode kan u Mu.ZEE bezoeken aan een tarief naar keuze. Vergemakkelijkt een lagere prijs uw bezoek? Kies dan zelf uw tarief. Kan u zich een hogere ticketprijs veroorloven? Dan helpt u anderen om minder te betalen. > Koop hier uw tickets.

Lees meer